Blog Archives

Super Junior KangIn berangkat sendiri ke Jepang

Super Junior Kang In berangkat ke Jepang sendiri, setelah seluruh anggota kelompok tiba di negara di tersebut.
Pada tanggal 3 Agustus Kang In menulis di Twitter-nya, “Aku menuju ke Jepang segera, pertama kalinya dalam waktu yang lama. Orang lain sudah pergi. Aku akan sendiri karena latihan musikal. Mari kita bertemu segera. “

Semua anggota lain Super Junior naik penerbangan ke Jepang hari sebelumnya untuk mempersiapkan “SM TOWN Live World Tour 3” mendatang Di Jepang. bagaimanapun, tak bisa berangkat bersama, yang menyebabkan beberapa spekulasi netizen. Tapi seperti yang dijelaskan oleh Kang In, ia mengambil penerbangan di kemudian hari pada pukul 3:30 PM dan akan bergabung dengan anggota yang lain segera.

Kang In, sementara itu, telah menjadi cast dalam musikal baru “Goong” dan akan mulai tampil di Jepang mulai dari bulan September. “SM TOWN Live World Tour 3″ akan diselenggarakan selama dua hari pada tanggal 4 dan 5 di Tokyo Dome.

 

 

credit : Soompi
via. Sup3rjunior.com |Tasya@shinninsuju.wordpress.com

Re-shared: by admin GS @ SJForIndonesia.wordpress.com

TAKE OUT WITH FULL CREDIT

Advertisements

120805 ‘Goong’ Musical Promotional Video – Kangin

———–

Credit: Goong Musical Blog | Uploaded by: Blue★Princez @ SJ-WORLD.NET
Posted by: reneee (www.sup3rjunior.wordpress.com)

Reshared by admin PS – @piskewl (SJForIndonesia.wordpress.com)
TAKE OUT WITH FULL AND PROPER CREDITS.

Isi hati Super Junior

Leeteuk:
Di masa lalu, kami seringkali melakukan segala sesuatunya dengan terpisah. Tak seorangpun dari kita yang suka bekerja seperti ini. Tapi pada fans, selalu kukatakan bahwa kita memiliki 13 member dan sampai kapanpun jumlah itu akan tetap 13. Keyakinan inilah yang terus kami percayai. SJ adalah rumah kami. Rumah tak akan pernah pergi meninggalkan ataupun lupa akan siapa yang berdiam didalamnya. Meskipun bukan rumah yang besar, tapi kami semua membutuhkan-MU.
Heechul:
Kami memiliki banyak anggota, banyak waktu yang membuat kami sering berpisah. Tapi aku selalu berharap bisa menghargai waktu dimana kita habiskan bersama. Meski hanya 1 menit, meski kita semua sibuk dan tidak bisa bertemu, aku tetap berharap kita menikmati saat-saat bahagia bersama dan saling menghibur pada masa – masa sulit.

Hangeng:
Sejak pelatihan, mungkin 7 atau 8 tahun kita semua sudah hidup bersama. Saling menjaga satu sama lain, menerima penghargaan, melalui masa-masa yang sulit dan menangis bersama. Ada banyak hal yang kusesali tapi sekaligus juga bersyukur terhadap para member. Mungkin ini tak pernah kukatakan sebelumnya, tapi aku benar – benar ingin mengucapkan terima kasih kepada kalian semua, para member, yang selalu berada di sisiku apapun yang terjadi. Dan aku benar-benar minta maaf karena tidak berada disana disaat kalian dalam kesulitan.

Yesung:
Masa lalu telah berlalu. Semua akan kembali ke garis awal. Kita tidak akan lupa bahwa kita adalah anggota Super Junior. Kita adalah keluarga. Kita harus bersama selamanya.

Kangin:
Aku tidak ingin untuk memikirkan apa yang akan terjadi pada kita di masa depan atau berapa lama lagi kita bisa terus bersama seperti ini. Memikirkannya saja sudah membuatku merasa sedih. Tapi tak peduli apa yang akan terjadi di masa yang akan datang, perpisahan, ataupun tak lagi menjadi seorang artis di kemudian hari. Aku tetap ingin mengatakan pada semua orang, “
Hey, Inilah keluargaku…kami adalah Super Junior…”

Shindong:
“ aku tidak bisa menyesuaikan diri, mungkin aku bisa meninggalkan Super Junior” Tapi kalau dipikir-pikir itu, meskipun ingin melakukannya, aku tetap tidak bisa dan tidak mungkin bisa melupakan mereka semua. Mereka, yang selalu mengkhawatirkanku. Saat berada di China-pun, mereka menelpon saat tahu aku sedang melakukan diet. Itu semua menyadrkanku akan satu hal, bahwa keinginanku untuk “meninggalkan” mereka, semata – mata hanyalah bentuk keegoisanku. Aku ingin tetap berada disisi kalian semua sebagai anggota Superjunior yang tidak akan mengecewakan semua orang.

Eunhyuk:
Yang selalu kupikirkan setiap kali tampil bersama yang lain adalah “ apa yang bisa kulakukan ?” “ selain dance dan rap, apa lagi yang bisa kuberikan untuk grup ini ?” memikirkan ini, aku menjadi merasa, bahwa aku merupakan orang yang sangat beruntung. Mereka selalu mengenalkanku, yang tidak memiliki keistimewaan apapun pada semua orang dengan bangga. Terima kasih para member… Tidak ada kata lain yang dapat mengekspresikan rasa terima kasih-ku pada kalian semua.

Donghae:
Banyak orang berkata padaku: : I trust and love you , lee donghae…! Inilah yang ingin kuberitahukan pada kalian sekarang. Kalian yang selalu mentolerir kesalahan apa pun yang kulakukan. Kalian yang sama seperti sosok seorang ayah yang selalu menjagaku. Selamanya, aku akan terus menyayangi kalian. Bagiku, kalian adalah keluarga sejati, yang tidak akan pernah berubah atau pergi meninggalkanku seorang diri.

Siwon:
Ketika sedang melakukan promosi di Cina, hari – hari itu amatlah melelahkan, dan aku sangat merindukan mereka yang berada di Korea.Tidak peduli apakah itu SuJu M atau SuJu H, tiap kali membayangkan Super Junior ada di depan-ku, aku kerap merasa seolah-olah anggota yang lain ada disini bersamaku.

Ryeowook:
Ketika kita pergi ke China, para penggemar akan selalu mengacungkan placards. Dari sekian banyak banner Suju-M, selalu ada satu placard besar bertuliskan Super junior. Dan setiap kali melihat papan itu, aku akan mulai menghitung jumlah kami dari 1 sampai 13. Saat mencapai hitungan ke 13, rasanya seolah-olah kami tampil lengkap bersama . Aku selalu percaya satu hal, Perpisahan hanyalah persoalan waktu. Pada akhirnya, kami pasti akan kembali dan berkumpul bersama lagi.

Kibum:
Walaupun aku jarang menghadiri kegiatan Superjunior, termasuk 3jib. Setiap bertemu denganku, orang selalu bertanya “apakah kau anggota SJ?” sampai sekarang, Aku tidak pernah bisa mengungkapkan cara meminta maaf ke anggota member yang lain. Bila diberi pilihan kertas penuh nama. Super Junior masih menjadi favoritku. Walaupun aku tidak bisa berada di panggung bersama mereka, Tolong percayalah, bahwa hatiku tetap bersama kalian semua, 12 member.

Kyuhyun:
fans China menulis sebuah kalimat di foto lautan safir. “If one day, the world betrays Super Junior, ELFs will betray the whole world too”. Aku selalu berpikir, apakah yang kita lakukan layak untuk mendapatkan cinta semacam itu dari mereka? Tapi kalau dipikir-pikir sekarang, tidak hanya untukku, tapi bagi kami 13 anggota. Meskipun kami sering terpisah, anggota yang tidak pernah berhenti bekerja keras untuk tim ini disebut super junior, THANK YOU!

Source: sujufemm.wordpress.com
Shared by admin DS

TAKE OUT WITH FULL CREDIT

231211 – Kangin new selca!

hoaaa kangen bgt deh sama oppa yg satu ini :”)

makin ganteng dan makin kurus yah^^

cr : kanginfamily
via sup3rjunior.com

reshared by admin PS – @piskewl

Kisah Tragis, seorang ELF yg bunuh diri

Aku ingin mengajak kalian semua merenungi kisah nyata Lee eun Ji, gadis berusia 15 tahun yang meninggal bunuh diri tahun 2007 silam. Meninggalnya gadis ini seolah – olah melengkapi deretan kasus ”cyber crime” di kalangan artis Korea, yang juga menjadi penyebab utama bunuh dirinya aktris U-nee. Lalu apa hubungannya dengan E.L.F ? rupanya hubungan keduanya amatlah erat guys… Sebab, secara tidak langsung para E.L.F-Superjunior- lah yang menyebabkan gadis malang ini mengakhiri hidupnya yang saat itu umurnya bahkan belum menginjak seperempat abad.

Korea. 2007 silam, duka itu pasti masih membekas. Peristiwa kelam yang menyeret nama Superjunior dan E.L.F menjadi topik hangat selama beberapa pekan. Selama beberapa minggu, TV talent show terkenal dari Korea STARKING menduduki peringkat teratas dalam daftar pencarian search engine Naver ( search engine lokal Korea ), sebagai keyword yang paling sering diakses. Semua orang di penjuru Korea berbondong-bondong mengakses identitas gadis ini. Mulai dari sekolah, Homepage, Foto, kematian-nya, hingga berat badan-nya. Kasus kematian-nya menghiasi hampir seluruh media baik surat kabar, radio, internet, dalam dan luar negeri. Korean Times : Guest on the Tv show kill herself, Donga Ilbo : A lesson Learned from a High School Girl’s Death, Chosun Ilbo: Weight loss Star Commits Suicide, Hankyoreh : Criticism mount over verbal attacks in cyberspace.(cybespace itu kejahatan didunia maya *hahaha keingat saat ujian tadi )

Kisah gadis bernama lengkap Lee Eun Ji ( 15 ) ini disebut – sebut sebagai versi nyata dari film populer Korea : 200 pounds beauty, dimana tokoh utama-nya memliki kelainan berat yang Over Weight ( Berat badan berlebih ). Lee yang berat badannya saat itu mencapai 87 KG ( gilaaa beratt banget ! ) menarik perhatian masyarakat Korea karena keberhasilan-nya menurunkan berat badan sebanyak 40 KG hanya dalam kurun waktu 3 bulan. Keberhasilan-nya mencapai berat badan ideal dan mendapatkan tubuh langsing menarik perhatian produser SBS STARKING ! ( sebuah acara pencarian bakat terkenal, dimana para peserta dengan kaeahlian atau memiliki pengalaman tertentu berkompetisi memenangkan hadiah ratusan ribu won ) dan mengundang gadis ini untuk tampil di salah satu segmen.

Alhasil, Lee-pun menerima undangan pihak STARKING meramaikan acara tersebut dan menceritakan perjuangan kerasnya hingga akhirnya kurus langsing. , ” aku melakukan ini karena almarhum nenek selalu khawatir dengan badanku yang besar seperti raksasa ! “ Ia berkata dengan ceria dan terlihat sangat menikmati penampilannya. Tanpa ia tahu bahwa penampilan-nya malam itu merupakan yang pertama dan yang terakhir. Selang dua bulan berikut-nya, sang ibu menemukan tubuh gadis kecil itu tergantung di balok kayu langit – langit kamarnya. Korea-pun gempar atas aksi nekat bunuh diri yang dilakukan Lee. Keluarganya, terutama sang ibu seakan tak percaya dengan kenyataan bahwa putrinya pergi dengan cara yang begitu tragis.Sebenarnya bagaimana kejadiannya guys…? Sebuah fakta terungkap-lah yang membuat gadis cantik ini nekat mencabut nyawanya sendiri dengan menggantung diri di plafon kamar…

“ Katika sore, aku melihatnya masih tertawa dan menyuapi keponakannya, aku bahkan sempat menegurnya untuk tidak makan, agar berat badannya tidak bertambah. Kemudian tanpa berkata apa – apa, ia masuk dan mengunci pintu kamar…” kata ibunya saat diwawancara Donga Ilbo.

Guys…, Korea dikenal sebagai negara internet broadband tertinggi di dunia. Hanya dalam hitungan jam, foto Lee dan Kangin langsung tersebar luas secara on-line. Secara bertubi – tubi gadis malang itu diteror oleh orang – orang yang tak dikenal-nya. Telepon seluler terus berdering tanpa henti dan mereka mengumpatnya dengan kata – kata kasar. Pesan – pesan berisi kata – kata kotor terus dikirimkan dan tak berhenti sampai disitu, para E.L.F bahkan melacak nomor hingga ke tempat tinggal dan telepon rumahnya. Tak hanya di sekolah, bahkan rumah, tempat yang seharusnya menjadi tempat teraman, tak ubahnya ladang teror karena telepon yang terus menerus berdering. Situs pribadinya dibanjiri caci maki, dan umpatan tak senonoh. Lee, yang masih berusia 15 tahun hanya bisa menangis dan membalas perkataan para fans Suju tersebut dengan getir. Yang lebih menyakitinya, orang – orang menilai perjuangannya berdiet 40 KG adalah palsu. Mereka menganggap Lee melakukan Operasi sedot lemak, suntikan, dan semacamnya. Kata – kata semacam ‘ gendut, babi, dan sebagainya menghiasi homepage Lee. Gadis itu hanya menuliskan pesan singkat di situs-nya menanggapi semua umpatan tersebut dengan menuliskan. ” aku tidak gendut, dan aku bukan babi …”

Dan setiap orang mempunyai batas. Pada akhirnya, ketabahan Lee mencapai klimaks, teror E.L.F yang terus mengikuti dirinya selama hampir 2 bulan, membawanya mengambil jalan pintas untuk mengakhiri penderitaan dan rasa sakit yang selama ini terus dipendamnya.

” Aku sudah tidak kuat terus dipersalahkan, Ayah..ibu… maaf bila aku telah membuat kalian mencemaskan-ku, maaf bila aku telah melukai perasaan kalian…..” Pesan terakhir, wasiat Lee kepada kedua orangtuanya ditemukan tertulis di atas meja belajar. Meski sang ibu mengatakan, penyebab kematian anak-nya lebih karena rasa depresi, rusaknya mental dan tertekan atas diet yang ia lakukan selama 3 bulan ( 40 Kg dalam 3 bulan, bila kita kalkulasikan 88 pound dalam 90 hari, satu hari Lee kehilangan 1 pound ! bahkan ia hanya mengganjal perutnya hanya dengan 2 gelas susu ) Namun, para netter menganggap para E.L.F- lah yang paling bertanggung jawab atas kematian Lee. Cyber Terror yang mereka lakukan terhadap Lee ternyata berakibat fatal, para fans yang sebagian besar terdiri dari gadis belia dikecam terlalu labil dan temperamental bila menyangkut idola mereka. ” Seharusnya mereka bisa berpikiran terbuka ! Lihat perbuatan mereka hanya karena selembar foto ! ” kecam seorang neter yang tidak disebutkan namanya.

Tapi syukurlah, pada akhirnya para E.L.F menyadari kesalahan mereka dan meminta maaf pada Lee meskipun itu sudah terlambat. Sebuah pesan singkat permintaan maaf muncul di blog Naver, ” Lee … maafkan aku, kuharap kau bisa bertemu nenek-mu dan berbahagia di sana……” Lee eun Ji… meski penyesalan itu selalu datang terlambat, tapi semoga permintaan maaf mereka benar – benar tulus dan sampai ke dalam hati-mu….

 

Via: 

reshared by admin PS – http://twitter.com/piskahuff

Kangin dance Mr.Simple dan membawakan lagu Red Sunset di army concert

 

 

Annyeong popoders siapa yang disini kangen sama kangin oppa ^^. video ini udah aku temuin seminggu yang lalu tapi baru sempet liat n post sekarang. video ini diambil waktu kangin mengisi acara army concert di Guemsan world Ginseng Expro. di video terlihat kangin sedikit menunjukan gerakan dari dance Mr.Simple Super Junior menunjukan dukungannya untuk Super Junior walaupun dia tidak berprtisipasi dalam album kelima Super Junior, selain itu dia juga membawakan lagu Red Sunset dengan Jang Suwon.

 

waktu itu juga ada Fan Account Kangin sewaktu dia lagi beli album Super Junior verA kangin beli tiga cover yaitu cover Leeteuk,Ryeowook, dan Siwon. kangin terlihat shock waktu dia liat album suju yang cover nya Siwon.. haha ^^

nah penasaran check this video.. :)

 

 

credit foto: sururup

credit video:

Post by: askarein@yeppopo

Posted by: admin PS @SJFI – @pizkyu

Kompilasi Nama Member2 Super Junior Dari Berbagai Negara!

Ini adalah Kompilasi resmi dan tidak resmi dari nama2 member SUper Junior dari berbagai negara!

  • LEETEUK (이특)

Korean Name: 박정수 (Park Jung Soo)

Chinese Name: 利特 (Lì tè) ; 朴正洙 (Pǔ zhèngzhū)

Japanese Name: イトゥク (Itou-Ku)

American Name: DENNIS Park

Filipino Name: DENSYO Park

Indonesian Name: KADIR Park (Leeteuk named himself! LOL!)

Disney Name: BELLE (from Beauty and the Beast) [Heechul named him BELLE, but it became PETER PAN as time passed by^^]

  • HEECHUL (희철)

Korean Name: 김희철 (Kim Hee Chul)

Chinese Name: 金希澈 (Jīn xīchè)

Japanese Name: ヒチョル (Hichoru)

American Name: CASEY Kim

Filipino Name: HILARIO Kim or MACARIO Kim

Disney Name: CINDERELLA

  • HANKYUNG (한경)

Korean Name: 한경 (Han Kyung)

Chinese Name: 韩庚 (Hán gēng)

Japanese Name: ハンギョン (Hangyon)

American Name: JOSHUA Han (other facts say that it’s Joshua TAN, but HAN is his family name so I used HAN instead)

Filipino Name: HAGIBIS Han

Disney Name: MULAN

  • YESUNG (예성

Korean Name: 김종운 (Kim Jong Woon)

Chinese Name: 艺声 (Yì shēng) ; 金鐘雲 (Jīn zhōngyún)

Japanese Name: イェソン (Yeson)

American Name: JEROME Kim

Filipino Name: ESYONG Kim

Disney Name: ALADDIN

  • KANGIN (강인)

Korean Name: 김영운 (Kim Young Woon)

Chinese Name: 强仁 (Qiáng rén) ; 金永云 (Jīn yǒngyún)

Japanese Name: カンイン (Kan’in)

American Name: JORDAN Kim

Filipino Name: KARDING Kim

Disney Name: BEAST (from Beauty and the Beast)

  • SHINDONG (신동

Korean Name: 신동희 (Shin Dong Hee)

Chinese Name: 神童 (Shéntóng) ; 申東熙  (Shēn dōngxī)

Japanese Name: シンドン (Shindon)

American Name: MATTHEW Shin

Filipino Name: BADONG Shin

Disney Name: WINNIE THE POOH

  • SUNGMIN (성민)

Korean Name: 이성민 (Lee Sung Min)

Chinese Name: 李晟敏 (Li chéngmǐn)

Japanese Name: ソンミン (Sonmin)

American Name: VINCENT Lee

Filipino Name: MANDO Lee

Disney Name: ALICE (from Alice and the Wonderland)

  • EUNHYUK (은혁

Korean Name: 이혁재 (Lee Hyuk Jae)

Chinese Name: 银赫 (Yín hè) ; 李赫宰 (Li hèzǎi)

Japanese Name: ウニョク (Unyoku)

American Name: SPENCER Lee

Filipino Name: ENTENG Lee

Disney Name: PETER PAN

  • DONGHAE (동해)

Korean Name: 이동해 (Lee Dong Hae)

Chinese Name: 李東海 (Li Dōnghǎi)

Japanese Name: ドンヘ (Donhē)

American Name: AIDEN Lee

Filipino Name: DODONG Lee

Disney Name: PINOCCHIO

  • ZHOU MI (조미)

Korean Name: 주멱 (Ju Myuk)

Chinese Name: 周覓 (Zhōu mì)

Japanese Name: ショミ (Sho Mi)

American Name: MIMI Zhou (Actually, Zhoumi DOESN’T have an English name and when I googled for it, a blog dedicated to Hangeng said that they created MIMI for him so he will not be left out^^)

Filipino Name: JOSE Zhou

  • SIWON (시원)

Korean Name: 최시원 (Choi Si Won)

Chinese Name: 崔始源 (Cuī Shǐyuán)

Japanese Name: シウォン (Shiu-on)

American Name: ANDREW Choi

Filipino Name: AGAPITO Choi

Disney name: SIMBA

  • RYEOWOOK (려욱)

Korean Name: 김려욱 (Kim Ryeo Wook)

Chinese Name: 金厲旭 (Jīn Lìxù)

Japanese Name: リョウク (Ryouku)

American Name: NATHAN Kim

Filipino Name: TIBURCIO Kim

Disney Name: JASMINE (from Aladdin)

  • KIBUM (기범)

Korean Name: 김기범 (Kim Ki Bum)

Chinese Name: 金起範 (Jīn Qǐfàn)

Japanese Name: キボム (Kibomu)

American Name: BRYAN TREVOR Kim

Filipino Name: TERYO Kim

Disney Name: SNOW WHITE

  • KYUHYUN (규현

Korean Name: 조규현 (Cho Kyu Hyun)

Chinese Name: 曺圭賢 (Cáo Guīxián)

Japanese Name: キュヒョン (Kyuhyon)

American Name: MARCUS Cho

Filipino Name: TONYO Cho

  • HENRY (헨리)

Korean Name: 류헌화 (Ryu Hun Hwa)

Chinese Name: 刘宪华 (Liú Xiànhuá)

Japanese Name: ヘンリー (Henrī)

American Name: HENRY LAU

Filipino Name: JUAN Lau

Spanish Name: ENRIQUE Lau

OFFICIAL NAMES:

  1. Their KOREAN, JAPANESE and CHINESE names
  2. Donghae, Siwon, Kibum and Henry’s ENGLISH names (DH called himself ‘AIDEN’, Hee & Hyuk calls SW ‘ANDREW’ at times, and KB & Henry have English names because they studied in the US and Canada
  3. The DISNEY names of the first 12 members (Heechul named them that before debut)
  4. Leeteuk’s Indonesian name (He announced it when they were in Indonesia)

UNOFFICIAL NAMES:

  1. Their FILIPINO names
  2. Their ENGLISH names (except DH, SW, KB, and Henry)
  3. Henry’s SPANISH NAME

-=- END! -=-

 

 

SOURCE(S):

Google

Chinese Names — Super Junior’s Wikipedia Page

Japanese Names — Trangnim and KyuHaeBiased

Filipino Names — GAMEkyulogy

Credit: Alexa @GAMEkyulogy

ZhouMi @SJFE

Posted by: admin PS@SJFI – @pizkyu

TAKE OUT WITH FULL AND PROPER CREDITS 

 

apa kalian punya nama Indonesia buat para member SUJU ? ayo comment^^

 

 

Informasi mengenai Kemiliteran yang mungkin belum terjawab

Berikut ini adalah beberapa informasi sebagai jawaban atas pertanyaan kalian yang mungkin belum terjawab :

1. Untuk menjadi tentara level 5 dan kebawah (level 4) itu cukup sulit, maksudnya tidak semua orang bisa masuk ke dalam golongan tersebut . Kamu harus benar2 mempunyai riwayat penyakit yang berat, pernah kecelakaan, sehingga kehilangan sidik jari, dan juga gangguan mental yang cukup serius utk bisa terkualifikasi.

2. Posisi “Public Service Agents” biasanya diperuntukkan untuk tentara level 4 yang lolos kualifikasi utk tugas aktif, tapi tugasnya hanya sedikit/ringan. Jika kamu tinggal di Korea, para laki2 tersebut (tentara level 4) mengenakan seragam warna hijau bekerja di subway, stasiun atau kantor pemerintahan lokal.

3. “Public Service Agents” utamanya bekerja sebagai pegawai pemerintahan dan kebanyakan tugas semacam ini menjadi bahan ejekan para kaum laki-laki pada umumnya (ini karena tentara level 4 identik dengan pria lemah yang tdk bisa ditempatkan ke level yang lebih tinggi. Tapi tidak semuanya seperti itu).

4. Setelah melakukan tugas pelayanan aktif/berat, Pria Korea tadi dipertimbangkan unuk melakukan tugas yang lebih ringan. Yang perlu dicatat adalah: selama 8 tahun, setelah tugas pelayanan masyarakat tersebut selesai, setap laki2 Korea diwajibkan untuk melakukan laporan yang bersifat keharusan (perintah) utk training selama 100 jam dalam waktu satu tahun.

5. Dalam Kasus perang seluruh laki2 Korea yg berumur 18-45 tahun diwajibkan utk menyumbangkan tenaga.

6. Jika di tengah jalan Heechul tetap mengikuti jadwal promosi dan kegiatan Super Junior, dia dimungkinkan akan mengikuti wamil lagi, karena wamilnya dianggap gagal dan tdk sempurna,krn itu bersifat illegal.

NB: Sebenarnya, wamilnya Heechul tidak lain adalah bentuk istirahatnya dari dunia entertainment utk sejenak dan dia dapat tetap bekerja sebagai warga negara Korea biasa . Jadi, Petals dan juga ELF, jangan terlalu menangisi berlebihan!! Dia hanya di sana, hanya pindah tempat tinggal dan ganti kegiatan, dia gak akan kemana-mana, masih tetap di Korea. Heechul masih sedikit lebih beruntung dibanding Kangin yang berada pada tenatra level 2 yang hidupnya selama wamil lebih banyak kegiatan berat dan peraturannya lebih ketat.

Heechul Fighting!!! Kangin Fighting!!!

Article by @mimilovemicky of @Heechulfacts

Translate to Bahasa Indonesia by @Jhee830710 of @SujuFor_ELFindo

Posted by: admin PS @ SJFI – @PIZKYU

TAKE OUT WITH FULL AND PROPER CREDITS

150 Hal yang perlu Anda ketahui tentang Super Junior

LEETEUK

1. Leeteuk’s stage name was actually supposed to be “Kangsoo”.
2. For 5 years until the present time, Leeteuk along with Eunhyuk hosted the radio show “Super Junior Kiss The Radio”.
3. His ideal girl still remained as Han Ga-in even though she’s already married.
4. Along with Donghae, he was supposed to be in a 5-membered group called “Smile”.
5. During trainee days, Eunhyuk and Junsu often pull pranks on him.
6. One of Leeteuk’s famous nicknames is “Park Baram” (Baram is short for Baramdoongi (바람둥이) also known as ‘playboy’) because during their trainee years, he would always ask the female trainees if they like him and that he will marry them someday (eg. SNSD’s Yoona and f(x)’s Krystal); in the special episode of “Come to Play” the members revealed that he’s the reason why female and male trainees in SME have different practice rooms.
7. White is Leeteuk’s favorite color.
8. Leeteuk’s real name is 박정수 (Park Jungsoo) which is also an actress given name that is why he’s using a stage name.
9. According to the members, Leeteuk is actually a loner despite his cheerful personality on-cam.
10. Leeteuk’s dream is to fill the world with ‘Pearl Sapphire Blue Balloon’; in other words, until the whole world recognize Super Junior’s existence and hardship.

HEECHUL

11. He used to work as a charcoal mover in restaurant, TV manufacturing company and as a life saver when he was young.
12. He used to be a member of the group “4 Seasons” with Kangin, Yunho, and Jaejoong during training days. He was winter.
13. He doesn’t like to sweat. When he was on elementary school he never played soccer like normal boys.
14. Heechul likes to watch horror movies.
15. Heechul hates complicated things; that’s why he deleted his first Twitter account because he got frustrated while using it.
16. Heechul seems to have a cold personality, but he’s just shy that he doesn’t know how to express himself.
17. Heechul can’t eat hot food because he’s got lung problem.
18. He created a cartoon when he was still in high school. Daehyun (his friend) was “Sellectice” and “His friend Karrion” was Heechul himself.
19. Heechul has a habit of deleting numbers from his phone especially those who never answer his calls and reply to his texts
20. Heechul debuted as a musical actor in 2008 in the musical ‘Xanadu’ along with Kangin as they shared the same role ‘Sonny’.

HANGENG

21. Hangeng knows 56 chinese traditional dances.
22. His ancestry is Nanai.
23. He studied at Central University for Nationalities, major in Traditional dance, minor in ballet.
24. He was chosen in an SME audition with a competition ratio of 3000:1.
25. He doesn’t like sweets or junk food.
26. He was chosen as a torch bearer in the last 2008 Olympics making him the first member of a boyband to do so.
27. He created his own milkshake with the ingredients: milk, sugar, mint, chocolate and raspberry when he endorsed the Millions of Milkshake.
28. Gengfan is the official name of Hangeng’s fans meaning “Geng’s rice”. It is to symbolize that his fans are the source of his energy.
29. He is not an atheist. Most Nanai’s are pagan.
30. His first acting role was when he did a cameo on Rainbow romance as Heechul’s friend.

YESUNG

31. His stage name ‘Yesung’ stands for 예술 성대 (yeseul seongdae/artistic voice).
32. Yesung already starred in three musicals – South Korean Mountain Fortress, Hong Gil-dong and Spamalot.
33. Yesung opened a branch of the franchise of “Baptols” in Hongdae but closed it down the first half of 2011 but opened a branch of a different franchise “Handel and Gretel” near KBS.
34. He revealed that his hands are smaller than the members of SNSD and f(x).
35. His solo song for the OST of ‘Cinderella’s Sister’ – ‘니가 아니면 안돼 (It has to be you)’ gained a lot of popularity and won a couple of awards like the 25th Golden Disk Popularity Award.
36. Yesung hosted a DMB radio program called ‘M.I.R.A.C.L.E. For You’ for almost a year.
37. Yesung loves to touch peoples ‘philthrums’.
38. He has three turtles (Ddangkkoma, ddangkkoming, ddangkkomaeng – one of them– Ddangkkoma – was donated later to the Coex Aquarium) and a puppy (Kkoming).
39. His ideal girl is the actress Moon Geunyoung.
40. Yesung’s personality is the same as his mother.

KANGIN

41. His stage name ‘Kang In’ doesn’t just stands for “strong person” but also “strong benevolence”.
42. His real name is 김영운(Kim Youngwoon) and the members usually calls him that especially Heechul.
43. Like Heechul, he was supposed to be in a group called ‘4 Seasons’ along with Yunho and Jaejoong as the autumn counterpart.
44. Kangin already hosted 2 radio shows – Chun Bang Ji Chuk Radio/Reckless Radio and Chin Han Chin Gu Radio/ Good Friends (or Best friends) Radio (with Cho Jungrin and SNSD’s Taeyeon).
45. In 2008, he was casted as actress Lee Yoonji’s “husband” (as make believe couple) on We Got Married.
46. Kangin debuted as a musical actor in 2008 in the musical ‘Xanadu’ along with Heechul as they shared the same role ‘Sonny’.
47. Kangin’s first official drama casting was in 2009 in the drama ‘Romance Zero’ but he made a few cameo roles on some dramas.
48. Following his movie career after Super Junior’s movie “Attack On the Pin-Up Boys”, Kangin acted in the movie adaptation of the manga/manhwa “Simple Manhwa/Hello, School Girl”.
49. Kangin gathered three nominations – Best Actor, Best New Actor and Best Action Performance (even though he didn’t win) during Korean Movie awards in 2007 for “Attack On the Pin-Up Boys”.
50. Kangin is the first Super Junior member who entered the army.

SHINDONG

51. When he first came in in SM as a trainee, he was seen as a threat because everyone thought he could sing well.
52. Shindong is the only member who has a girlfriend revealed to the public (named Jung Nari), though it wasn’t exactly intentional. She was revealed when he used a coded message to propose to her in their 4th Album’s ‘Thanks To’.
53. Shindong used to host a TV show for kids called “Ppo Ppo Ppo Ai Joa”.
54. He’s currently a DJ alongside with KARA’s Gyuri for MBC Radio ‘Shim Shim Tapa’.
55. His real name is 신동희 (Shin Dong Hee).
56. He choreographed some of the groups’ dance along with Eunhyuk.
57. He recently revealed that he actually have younger half-sister.
58. Even though he has been in Super Junior since the beginning, his voice wasn’t included at all in their very first album “Super Junior ‘05”.
59. Shindong already acted in two dramas, “Single Papa In Love” and “Dr. Champ”.
60. His pink motorcycle was used for SNSD’s MV ‘Into The New World’ by Tiffany.

SUNGMIN

61. Sungmin was a DJ for Chunji Radio (Chunbang Jichuk Radio/Reckless Radio) for a year and (almost)
2 months.
62. In “President”, Sungmin’s character is named “Sungmin” as well.
63. “Sea of Sisters” is Sungmin’s first drama.
64. Sungmin starred in three musicals already – Akilla, Hong Gil Dong and Jack the Ripper.
65. According to Henry, Sungmin can drink up to ten bubble tea in one day.
66. Sungmin loves wine and even studied about it. Sometimes he gives recommendations to fans.
67. Sungmin is often voted as the member who gets along with girls easily. But even though Sungmin can easily get closer with girls, he finds it hard to be close with boys.
68. Sungmin is anemic.
69. On The Beatles Code, other members said that Sungmin is the ‘standard’ member of Super Junior.
70. Sungmin once quoted “Super Junior+KRY+T+M+HAPPY=1♥”, indicating that Super Junior and its sub-
units are one.

EUNHYUK

71. Eunhyuk has the same birth name with a Korean comedian, Lee Hyukjae. That’s why he chose the
name Eunhyuk. “Eun” means silver. Hence, his jewel guy nickname was born.
72. Eunhyuk’s ideal girl is Emma Watson of Harry Potter movies.
73. Eunhyuk is extremely protective over his laptop. He refuses to let anyone touch it. He was
afraid that someone would find out his password so he changed it over 6 times. He also doesn’t like
other people touching his cellphone. He always brings a small cleaning cloth to clean his cellphone
screen.
74. . Eunhyuk is very shy around girls. The members said that Eunhyuk is so shy, when he is alone with
a girl, he won’t even hold her hand.
75. Eunhyuk doesn’t like to share his foods. If someone took his food from him, he’ll cry or be in a bad
mood the whole day.
76. During his pre-debut days, he told his classmates a lie. He said that he’s close with Shinhwa
members. And because his classmate didn’t believe him, when he had a break in training, he stole a
signed Shinhwa album in SM office and showed it to his classmates the next day.
77. He is the most gullible in their group. He easily get pranked by the other members.
78. He eats a lot. He can eat up to four servings.
79. He got interested in dancing when he was in his 2nd grade. He saw her older sister practicing
for a school talent show and got inspired to dance.
80. Eunhyuk was supposed to debut with Sungmin and TVXQ/JYJ’s Xiah Junsu as a R&B trio ‘Danaeb’.

SIWON

81. Out of all Super Junior members, Siwon is the richest.
82. He starred as a young prince in a Chinese film with Andy Lau titled A Battle of Wits.
83. He is a Taekwondo black belter and earned the youngest black belter in Korea to hold a 사단
(sadan – fourth degree black belt).
84. Though he said that he doesn’t have a specific clothing brand that he likes, fans often see him
in Zara stores.
85. His real birth date was April 7, 1986 but his parents registered him on February 10, 1987.
86. He is a skinship addict. He loves to hug or ask his members for a kiss.
87. He is obsessed with coke and doesn’t like sharing it to others.
88. He first made an appearance in Dana’s Music Video for ‘What is Love’.
89. Siwon participated in 3rd Wave album (I Will Be There) and sang the track Sweetest Name.
90. During SS2 Manila Siwon wasn’t able to participate in the remaining encore performances (except
for the ending part) because he fell on the stairs and injured himself.

ZHOU MI

91. Zhou Mi is big fan of fashion, he was often seen with Key of SHINee while shopping during pre-
debut days.
92. Zhou Mi recently revealed that he was casted by the same SM staff who casted Victoria of f(x).
93. Zhou Mi wrote the Chinese lyrics for 迷 (Me), 愛你愛你 (Love Song), Marry U, 渴望 (A Man In Love),
表白 (Confession), 愛情接力 (You and Me) and True Love for SJM’s album/mini-albums.
94. Zhou Mi also wrote lyrics for label-mate senior Kangta for his songs 愛,頻率 (Breaka Shaka), 記得
(Remember), and 我們的彩虹 (Rainbow) from his Chinese mini-album.
95. Zhou Mi’s Korean name is originally 주멱 (Joomyuk).
96. Heechul often calls Zhou Mi ‘Seasoning’ or 조미료 (Jomiryo).
97. Zhou Mi performed his first ever solo on a Super Show concert during Super Show 2 in Manila. He
sang 只要你快樂 (Zhi yao ni kuai le).
98. Even before joining SM, Zhou Mi already made a name for himself through various singing and MC
competitions in China.
99. Aside from Mandarin and Korean, Zhou Mi could speak conversational Cantonese and basic English as well.
100. Gentleman Mimi is a nickname Zhou Mi gave to himself.

DONGHAE

101. Donghae said, when he was born, his father and older brother were playing badminton outside of
their house.
102. 둥지 (doongji – nest) by Nam Jin (a trot singer) was his father’s favorite song. When Super
Junior T sang it with Nam Jin, Donghae cried while watching them at the side stage.
103. He wants to name his kids 바다 (bada – sea), 하늘 (haneul – sky), 구름 (gureum – cloud). When
Sungmin heard it, he said that he should name his kids after fish names instead.
104. Voted as the most romantic by his fellow members. He once said that he wanted to make an
“event” for his girlfriend similar to all the romantic films he had seen.
105. He really admires those taxi drivers and public transport drivers. Not only because his father
used to be a taxi driver, but also because he himself will feel tired and aches all over after driving for half an hour and thus find those people impressive as they can drive all day long.
106. Even if his nickname is Pinocchio (Heechul gave it to him), he doesn’t know how to lie. Kangin
said, if you want to know anything about their private life, you should ask Donghae because he
couldn’t lie.
107. He is Kangta’s favorite 후배 (hoobae – junior).
108. He can play piano and guitar a little.
109. He has two Maltese: 바다 (bada – sea) and 미오 (mio – short for Romeo).
110. When he was young, his friends and schoolmates always laughed at him because of his name. For
Donghae is the first word in Korean national anthem.

RYEOWOOK

111. In one of their Miracle performances, he lost his shoes while on stage. After the performance,
he cried because he thought that it was the end of his career.
112. He started watching Baker King, Kim TakGu after he found out Kyuhyun sang in it.
113. Once, Kyuhyun and Ryeowook had to cook together. Ryeowook ended up doing all the work.
114. He loves to watch Winnie the Pooh. He likes to be Christopher Robin. If he can’t be Christopher
Robin, he would like him to be his brother.
115. He will go to his hyungs’ rooms at night, when they ask why he is there he says, “I just wanna
be with hyung for awhile, can I?”
116. If he is a girl, he would marry Donghae.
117. He is the fourth heavy drinker amongst Super Junior members. Once he got drunk so much, he fell
asleep at their dorm’s door.
118. Ryeowook is the mother figure of the group. He takes care of the group, even cooks their meal
and always reminds them to eat their meals on time.
119. Ryeowook was recently casted on the musical adaptation of the movie ‘Temptation of Wolves’.
120. Ryeowook said that it seems like a dream come true when he saw a giraffe on a zoo while they
were filming a show since he had wanted to see one since he was a child.

KIBUM

121. Kibum is one of the gamers from Super Junior. He is the one who taught Kyuhyun how to play Starcraft.
122. He always said that being an actor and a singer is God’s will. He was scouted by SME on his way home from church.
123. He has an IQ of 138.
124. His childhood dream was to be a doctor. It changed when he joined SME.
125. He likes to swim and play in the water.
126. He likes and can play the guitar well.
127. He’s super shy, he admitted it himself. When he first move to Korea he scared he won’t get any friends.
128. He’s called Killer Smile by the fans because whatever he do or wherever he is, he’s always smiling to everyone.
129. Kibum is a cuddler in other words, loves to hug people. He loves hugging his hyungs from behind.
130. Kibum’s voice type is alto almost bass, it means it’s about hard to reach some high notes.

KYUHYUN

131. Kyuhyun is not good at cooking; when he tried to fried some ham even though Kangin reminded him, he added sesame oil instead of cooking oil.
132. According to the members, Kyuhyun is the ‘Kim Gura’ of Super Junior.
133. Kyuhyun is casted for the musical The Three Musketeers as D’Artagnan, twice.
134. When Kyuhyun just joined SJ, he had no bed of his own and slept in on a Dunkin Donut tent or
most of the time Sungmin shares his bed to him
135. Kyuhyun is a fan of historical dramas such as “Jumong”.
136. Kyuhyun’s father is the Country’s Revision/Review Association Chairman.
137. Changmin of TVXQ and Victoria of f(x) are Kyuhyun’s closest friends among his labelmates.
138. Kyuhyun is a recipient of the President’s Award as he showed excellent results in a Math
Olympiad.
139. Not knowing that he’ll be in Super Junior until March of 2006, Kyuhyun wrote on his cyworld
before that he could totally dance to SJ’s Twins (Knockout) which is SJ’s debut track when he
haven’t joined the group yet.
140. Gamekyu and Dramakyu are his favorite nicknames.

HENRY

141. Henry’s mom is Taiwanese while his dad is a Teochew who grew up in Hong Kong.
142. Henry doesn’t have a specific ideal girl that’s why in every interview, it changes.
143. Henry studied Contemporary Writing and Production in Berklee College of Music.
144. Henry featured as a rapper for Jino & Jonghyun’s duet song called “Don’t Lie” and Zhang Li Yin’s
song “愛我 (Love Me)”.
145. Henry’s solo song “表白 (Off My Mind)” was originally for Super Junior’s 4th album but SM said that it fits his image more so they released it as his solo track for SJM’s 2nd Mini Album.
146. Henry can play the violin, piano, drums and guitar.
147. Henry called Lee Soo Man “Mr. Lee” when he first met him. Up until now, he still calls him that.
148. Henry made his twitter account while in the Philippines after SS2 in Manila.
149. Henry said that he can not take a bath for a day, a week or even a year but he can’t last a day without brushing his teeth.
150. Henry is close to f(x)’s Amber and he once mentioned that they always go out together.

    Credit: Universal Catatan Filipina Resmi Facebook
   sup3rjunior.wordpress.com oleh supergirlRa

Posted by: admin PS – @pizkyu [SJFI]

[Pic+Fun] Super Junior Parents

LEETEUK

HEECHUL

HANGENG

YESUNG

KANGIN

SHINDONG

SUNGMIN

RYEOWOOK

EUNHYUK

SIWON

DONGHAE

KYUHYUN

KIBUM

credit: koreanchingu.wordpress.com

posted by: admin PS – @pizkyu [SJFI]